Meny

Personvernerklæring

Personvernerklæring – Luxushair AS

- Sist oppdatert den 12.06.2018

 

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Luxushair samler inn og behandler personopplysninger om deg. Her finner du informasjon om hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi behandler personopplysningene dine og hvilke rettigheter du har etter personvernregelverket. Erklæringen gir deg informasjon som du har krav på etter personvernforordningen artikkel 13 og 14.

 

  1. Behandlingsansvarlig

Luxushair AS (organisasjonsnummer 915 277 121) er behandlingsansvarlig for personopplysningene som behandles om besøkende, abonnenter og kunder på dette nettstedet.

Som behandlingsansvarlig har vi ansvar for at behandlingen av personopplysninger til enhver tid skjer i overensstemmelse med gjeldende personvernlovgivning.

 

Kontaktopplysninger til den behandlingsansvarlige:

 

Adresse:          Lilleåsgata 3

                        3340 Åmot

E-post:            post@luxushair.com

Telefon:          96912907

 

  1. Behandling av personopplysninger på våre nettsider

Når du besøker nettsidene våre, www.luxushair.com, vil vi samle inn og behandle personopplysninger om deg i forbindelse med bruken av nettstedet, dersom du kjøper varer eller produkter i nettbutikken, melder deg på nyhetsbrevet eller søker på ledige stillinger hos oss. Du kan lese mer om de ulike behandlingene nedenfor.

 

Personopplysninger som samles inn i forbindelse med nettsidene våre lagres på servere hos Digital Garden AS – Uniweb, som er vår leverandør for drift og administrasjon av nettsiden. Vi har inngått en egen databehandleravtale med leverandøren som regulerer hvordan leverandøren skal behandle og sikre personopplysningene.

 

  1. Bruk av informasjonskapsler/cookies

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din datamaskin når du besøker våre nettsider. Lagring av slike opplysninger er ikke tillatt med mindre du har blitt informert om og gitt samtykke til behandlingen av opplysningene, jf. ekomloven § 2-7 b. Ved å gå inn på våre nettsider samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser – i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies.

 

Luxushair benytter informasjonskapsler (cookies) for at nettsiden vår skal fungere optimalt. Informasjonskapslene er nødvendig dersom du skal kunne handle i vår nettbutikk, herunder registrere deg som kunde, lagre innloggingsdetaljer, huske handlekurven i nettbutikken eller velge valuta og språk.

 

Vi benytter følgende cookies på våre nettsider:

 

PHPSESSID: Utsteder en besøks-ID som gjør det mulig for oss å vite at du er den samme besøkende gjennom flere sidevisninger. Dette er blant annet nødvendig for å huske hvilke menyvalg du har gjort på siden og for å la deg legge produkter i handlekurven.

 

Language og Autolang: Lagrer informasjon om hvilket språk du har valgt å vise på innloggingssiden slik at samme språk blir vist ved neste besøk.

 

Autocurr og Currency: Lagrer informasjon om hvilken valuta du har valgt å vise i nettbutikken og husker valget slik at samme valuta blir vist ved neste besøk.

 

Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette vil medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt, slik at du ikke kan registrere deg eller handle i nettbutikken.

 

  1. Nettstatistikk – Google Analytics

Luxushair bruker analyseverktøyet Google Analytics for å samle inn generelle opplysninger om bruken av våre nettsider. Formålet med innsamlingen er å innhente statistikk som vi benytter for å analysere bruksmønsteret, slik at vi kan forbedre og videreutvikle våre nettsider. Statistikken gir typisk svar på hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukeren kommer fra, hvor lenge besøket varer, hvor mange som kjøper og hvilke produkter som er kjøpt.

 

Opplysningene samles inn i avidentifisert form slik at du som enkeltbruker ikke kan identifiseres. Dette innebærer at vi har lagt inn et script som fjerner de siste sifrene fra din IP-adresse før informasjonen lagres av Google Analytics. Dette gjør at analyseverktøyet kan anslå din geografiske plassering, men adressen kan ikke benyttes for å identifisere den enkelte.

 

Google Analytics bruker følgende cookies på våre nettsider:

 

_ga, _gat og _gid: Samler inn avidentifisert statistikk om bruken av nettstedet

 

Dersom du ikke ønsker at bruksmønsteret ditt skal samles inn av Google, kan du laste ned nettlesertillegget Google Analytics Opt-out.

 

  1. Påmelding til nyhetsbrev

Dersom du melder deg på vårt nyhetsbrev vil du jevnlig får tilsendt nyhetsbrev på din e-postadresse med informasjon om våre produkter, gode tilbud eller lignende. For at vi skal kunne sende nyhetsbrev må du registrere din e-postadresse. Behandlingen av personopplysninger er basert på ditt samtykke som er gitt i forbindelse med din påmelding til nyhetsbrevet, jf. personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav a).

 

Når du mottar nyhetsbrev vil vi også registrere aktiviteten i forbindelse med nyhetsbrevet, for eksempel hvor mange ganger nyhetsbrevet åpnes, hva personen har klikket på/lest og om personen handler i nettbutikken. Opplysningene brukes for å måle effekten av nyhetsbrevet slik at vi kan forbedre markedsføringen vår. Disse opplysningene behandles basert på at vi har en berettiget interesse i å måle aktiviteten slik at vi kan tilby markedsføring som bedre treffer abonnentene våre. Innsamlingen av slike opplysninger er begrenset og vi anser dermed personvernulempen som liten, jf. personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav f).

 

Vi benytter MailChimp som leverandør av våre nyhetsbrev. Vi har inngått en databehandleravtale med MailChimp som regulerer hvordan leverandøren skal behandle og sikre personopplysningene.

 

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke, eller motsette deg direkte markedsføring.

Dette kan gjøres ved å reservere deg mot slik markedsføring direkte i nyhetsbrevet (opt-out) eller ved å sende en e-post til oss. Du kan lese mer om retten til å trekke tilbake samtykke i erklæringens punkt 5.

 

  1. Kjøp av varer og produkter i nettbutikken

Når du bestiller varer og produkter i nettbutikken vår vil vi behandle personopplysninger om deg for å håndtere bestillingen og gjennomføre kjøpet. Opplysningene vil også bli benyttet i forbindelse med håndtering av retur, reklamasjon eller klagesaksbehandling. For disse formålene vil vi behandle personopplysninger om navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingsinformasjon og kjøpshistorikk (hvilke varer og produkter du har bestilt).

 

Dersom du benytter deg av betalingstjenesten Klarna, må du i tillegg oppgi ditt fødselsnummer. Klarna benytter fødselsnummeret for å vurdere om du er kredittverdig slik at de kan sende deg faktura eller tilby delbetaling av ordren.

 

Behandlingen av personopplysninger er nødvendig for å kunne gjennomføre kjøpsavtalen med deg, jf. personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav b). Uten disse opplysningene vil vi ikke kunne oppfylle kjøpsavtalen.

 

  1. Jobbsøkere:

Vi behandler personopplysninger om jobbsøkere i forbindelse med rekruttering til ledige stillinger hos oss. Personopplysningene brukes for å vurdere søkeren slik at vi kan ansette kvalifisert personell for stillingen. Vi vil kun registrere relevante opplysninger om søkeren, som navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, arbeidserfaring, utdanning og personlige egenskaper (fra cv og søknad på stillingen), samt relevante opplysninger som fremkommer av intervjusamtale med søker. Vi vil også innhente opplysninger fra referanser som er oppgitt av søker.

 

Behandlingen av personopplysninger er nødvendig som forberedelse til å eventuelt inngå arbeidsavtale med søker, jf. personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav b). Uten slike opplysninger vil vi ikke kunne vurdere om søker er kvalifisert eller egnet for stillingen.

 

  1. Utlevering av personopplysninger

Vi vil ikke utlevere dine personopplysninger til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Vi utleverer personopplysninger til følgende mottakere:

 

  • Consignor transporterer våre forsendelser til kunden og får utlevert de opplysninger som er nødvendig for å gjennomføre forsendelsen, f.eks. kundens navn, adresse og telefonnummer.
  • MailChimp er vår e-postleverandør for utsendelse av nyhetsbrev til våre abonnenter og får utlevert e-postadressen og lagrer statistikk om leserens aktivitet når nyhetsbrevet åpnes.
  • Klarna tilbyr betaling med faktura og får utlevert kontaktopplysninger og fødselsnummeret til kunden. Vi benytter også betalingsløsningene Paypal og Vipps.
  • Digital Garden AS – Uniweb får utlevert opplysninger i forbindelse med drift og administrasjon av vårt nettsted.
  • Regnskapsfører og revisor får utlevert årsregnskapet inkl. underlagsbilag som omfatter opplysninger om våre kunder.

 

Vi har inngått databehandleravtale med alle leverandører (databehandlere) som vi utleverer personopplysninger til, med mindre mottaker selv er behandlingsansvarlig.

 

  1. Overføring av personopplysninger til tredjeland

All behandling av personopplysninger skjer i utgangspunktet på våre servere i Norge, med mindre annet er spesifisert. I den grad det er nødvendig kan vi overføre personopplysninger til mottakere i land utenfor EU/EØS-området (tredjeland). Overføring og behandling av personopplysninger i tredjeland skal gjennomføres med samme beskyttelsesnivå som i Norge og andre land innenfor EU/EØS.

 

I forbindelse med vår behandling av personopplysninger overfører vi opplysninger følgende mottakere i tredjeland:

 

  • Mailchimp (leverandør av nyhetsbrev) lagrer personopplysninger på servere som befinner seg i USA. Overføringsgrunnlaget er sertifisering av leverandøren i henhold til Privacy Shield-avtalen.

 

Dersom du ønsker ytterligere opplysninger om overføringsgrunnlaget kan du kontakte den behandlingsansvarlige på kontaktopplysningene som fremkommer i punkt 1 i denne erklæringen.

 

  1. Lagringstid

Personopplysningene dine blir oppbevart til formålet med behandlingen er oppfylt. Opplysningene vil deretter bli slettet med mindre det foreligger hjemmel for videre oppbevaring.

 

Nedenfor gir vi en oversikt over hvor lenge vi vil oppbevare personopplysninger for ulike formål:

 

  • Kundeopplysninger inkl. kjøpshistorikk: oppbevares så lenge det foreligger et aktivt kundeforhold eller til reklamasjonsfristene er utløpt. Luxushair er også pålagt oppbevaringsplikt for regnskapsmateriale i inntil 5 år etter regnskapsårets slutt, jf. bokføringsloven § 13.
  • Nyhetsbrev: Vi sletter e-postadressen fra nyhetsbrevregisteret umiddelbart når den registrerte trekker tilbake sitt samtykke, eller dersom ingen e-poster er blitt åpnet på 1 år. Aktivitetshistorikken blir fortløpende slettet hver 6 måned for aktive abonnenter.
  • Rekruttering: Vi sletter alle personopplysninger om søkere som ikke har fått jobben innen 3 måneder etter gjennomført rekruttering.

 

 

  1. Tilbaketrekking av samtykke

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å melde deg av vårt nyhetsbrev. Dette gjør du ved å klikke på unsubscribe-linken (opt-out) nederst i nyhetsbrevet, eller ved å kontakte oss på e-post.

 

Du kan også trekke tilbake ditt samtykke til bruk av informasjonskapsler ved å endre innstillingene i nettleseren din eller ved å laste ned nettlesertillegget Google Adwords opt-out, se pkt. 2.1 og 2.2 i denne erklæringen.

 

  1. Dine rettigheter

Når virksomheter behandler personopplysninger om deg har du rett til å bli informert om behandlingen. Luxushair oppfyller informasjonsplikten i denne personvernerklæringen og vil henvise til denne ved forespørsler om informasjon.

 

Du har også flere rettigheter i forhold til vår behandling av personopplysninger. Nedenfor kan du lese om hvilke rettigheter du har og hvordan du går frem for å gjøre bruk av rettighetene dine overfor oss:

 

  • Innsyn:

Du har rett til å få innsyn i dine personopplysninger, og rett til å få utlevert en kopi av opplysningene vi har registrerte om deg.

 

  • Retting:

Du har rett til å få rettet uriktige, ufullstendige eller feilaktige opplysninger om deg.

 

  • Sletting:

Du har i noen tilfeller rett til å få slettet opplysninger om deg før våre alminnelige slettefrister er oppfylt. Våre alminnelige slettefrister finner du i erklæringens punkt 4.

 

  • Begrensning av behandling

Du har rett til å få begrenset behandlingen av dine personopplysninger. Dersom behandlingen begrenses har vi kun lov å lagre opplysningene, med mindre du samtykker eller det finnes et annet grunnlag som gjør at vi lovlig kan behandle opplysningene dine videre.

 

  • Protestere mot behandling

Du har rett til å protestere mot behandling av dine personopplysninger til direkte markedsføring. Dersom du protesterer vil vi avslutte behandlingen.

 

  • Dataportabilitet

Du har rett til å få utlevert dine personopplysninger direkte, eller få opplysningene overført fra Luxushair til en annen virksomhet, dersom behandlingen er basert på grunnlag av samtykke eller avtale. Dersom du ønsker å utøve din rett til dataportabilitet vil vi utlevere opplysningene i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format.

 

  1. Slik går du frem for å få oppfylt dine rettigheter

Dersom du ønsker å gjøre bruk av dine rettigheter må du kontakte den behandlingsansvarlige via kontaktinformasjonen gitt i erklæringens punkt 1. Vi vil svare på henvendelsen din så snart som mulig, og senest innen 30 dager.

 

Dersom det er nødvendig vil vi be deg om å fremlegge legitimasjon eller annen informasjon som gjør at vi kan bekrefte identiteten din før vi kan oppfylle rettighetene dine.

 

  1. Klage til Datatilsynet

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du er ikke er fornøyd med hvordan vi behandler dine personopplysninger eller mener at vi bryter personvernregelverket. Du finner mer informasjon om hvordan du skal gå frem for å klage på www.datatilsynet.no.

 

  1. Behandling av personopplysninger om barn

Vi respekterer barns rett til personvern og vi ønsker ikke å samle inn eller på annen måte behandle personopplysninger om barn under 13 års alder. Hvis barn under 13 år har gitt oss personopplysninger, vil vi slette opplysningene så snart vi blir gjort oppmerksom på forholdet.

 

  1. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom oppdatere denne personvernerklæringen. Du kan se datoen for den siste endringen øverst i erklæringen.

 

 

 

Show your love for #LuxusHair on Instagram: