Meny
Bli inspirert - Hundrevis av jenter bruker #LuxusHair hver måned 
 


Hvordan får du hair extensions til å vare lenger?

Hvordan får du hair extensions til å vare lenger?
 
Hair extensions er i dag like vanlig som sminke, men det er en liten myte at hvis du kjøper god kvalitet, så krever det ikke mer eller annen behandling enn ditt eget hår. Hvis du vil ha hair extensions som ser naturlige ut og varer lenge, så sjekk hvilke leverandører som har den beste kvaliteten (lenke til kvalitetsside).
MEN – Uansett hvor god kvalitet du får tak i, er det veldig viktig å huske at hair extensions er naturlig hår som ikke lenger får næring fra hårrøttene, og derfor må du sørge for å ta ekstra godt våre på dine hair extensions.
Clip on, tape og keratin er de vanligste typene innenfor hair extensions. Clip on festes etter behov og fjernes når du går til sengs. Tape og keratin er mer permanente løsninger: Du bruker dem 24/7 så lenge de varer, og de krever derfor en litt annen type behandling.  
 
Behandlingstips for clip on:
Clip on-settet er lett å rengjøre i vasken. Det trenger ikke vaskes ofte, bare når du føler at det er nødvendig. Når du pleier det, bruker du bare mild sjampo og balsam (en billig sjampo fra butikken er kanskje ikke den beste løsningen. Det beste er å velge en sjampo uten silikon, eller en sjampo spesielt utviklet for hair extensions) og en god hårkur etterpå. Hair extensions trenger ekstra næring, så du bør stelle håret med mye fuktighet og bruke en hårkur som inneholder mye proteiner. La håret lufttørke, og børst det med en naturbørste når det er tørt. Tilfør deretter en god mengde hårkur i håret. Dette vil holde håret silkemykt lenger.  Når du ikke bruker extensionsene, er det best å flette dem løst og oppbevare dem i en bomullspose.  
 
Behandlingstips for tape- og keratin-extensions:
Vask håret som vanlig, men bruk mild sjampo og balsam, og unngå å få balsam på teipen eller keratinen. Dette er viktig for å unngå merker på festene og for å sørge for at festene ikke glir ut. Unngå å gni hårprodukter, spesielt balsam eller sjampo med mye proteiner, på festene. Tilfør håret en kur etter vask, og fortrinnsvis 3–4 ganger i måneden for å holde håret mykt. Vi anbefaler at du tilfører håret fukt og bruker en proteinkur fra tid til annen, for at håret skal få de næringsstoffene det trenger for å vare så lenge som mulig. La håret lufttørke etter vask, gre det med en naturbørste når det er tørt, og bruk en god leave-in kur.

Generelle behandlingstips:
Siden hair extensions er sterkt bearbeidet, har de fleste leverandørene av hair extensions anbefalinger for følgende situasjoner:
♦ Bleking og farging. Dette gjøres ofte på eget ansvar, og du får ikke pengene tilbake hvis du har farget/bleket dine hair extensions
♦ Bruk av høy varme. Bruk av varme er som regel på egen risiko.
♦ Ikke dynk håret med så mye hårspray at du nesten ikke får puste, dette er svært skadelig for håret
♦ Ikke utsett håret for klorvann eller saltvann, fest håret oppå hodet, eller bruk en badehette
♦ Ikke dra i håret eller ta på festene, dette kan føre til at hårfestene løsner fortere.
♦ Ikke sov med clip on  
 
Til slutt:
Når du vil ta ut ditt tape- eller keratin-hår, bør du definitivt be en profesjonell om å gjøre det. Frisører har lang erfaring og bruker riktig utstyr, som ikke skader håret ditt under fjerningen. Frisøren fjerner enkelt håret på under en til to timer. Man kan bruke sjøgress for å fjerne keratinhår.