BLOGG

BLOGG

 

SLIK BEVARER DU DITT HAIR EXTENSIONS

Slik bevarer du ditt Hair Extensions

Hair Extensions er i dag like vanlig som sminke, men en liten myte er at kjøper du god kvalitet, så krever det ikke noe mer eller annen behandling som av ditt eget hår. Ønsker du Hair Extensions som ser naturlig ut og varer lenge, så undersøk hvilke leverandører som har den beste kvaliteten. MEN - Uansett hvor god kvalitet du får tak i, så er det svært viktig å huske på at Hair Extensions er hår som ikke lenger får næring fra hårrøttene, og derfor må du passe på å tilføre ditt Hair Extensions ekstra pleie. 

Clip On, Tape Og Keratin er de vanligste typene innenfor Hair Extensions. Clip On festes på etter behov, og fjernes når du går til sengs. Tape og Keratin er mer permanente løsninger, de sitter på døgnet rundt, og krever derfor en litt annen type behandling.

 

Behandlingstips Clip On:
Clip On settet vaskes enklest i vasken. Det trenger ikke vaskes ofte, kun når du føler at det trengs. Bruk da en mild shampo/balsam, og en god hårkur etterpå. Hair Extensions trenger ekstra næring, så bytt gjerne på med å bruke hårkur som inneholder mye fuktighet, og hårkur som inneholder mye proteiner.
La håret lufttørke, og gre det med en naturbørste når det er tørt. Ta deretter i en god leave in kur i håret, så holder håret seg silkemykt og fint lenger.

 


 

Behandlingstips Tapehair og Keratinhair:
Vask håret ditt som vanlig, men bruk en mild shampo/balsam og unngå balsam på festene. Dette  er viktig for å unngå slitasje på festene, eller at festene glir ut.
Pass på å unngå og «gni» hårprodukter, spesielt balsam eller shampo med mye proteiner på festene.
Kur gjerne håret etter vask, og helst 3-4 ganger i måneden for å bevare fuktigheten. En fuktighetskur og en proteinkur annenhver gang, er å anbefale for at håret skal få den næringen den trenger, og vare så lenge som mulig. 
La håret lufttørke etter vask, gre med en naturbørste når det er tørt, og bruk en god leave-in kur.Generelle behandlingstips: 
Ettersom Hair Extensions er svært behandlet, så anbefaler de fleste leverandører av Hair Extensions å passe på følgende:

♦ Bleking og farging. Dette gjøres ofte på eget ansvar, og du får ikke pengene tilbake ved retur om du har farget/bleket ditt Hair Extensions
 Bruk av varmeapprater på sterk varme. Varmebruk er oftest på eget ansvar.
 Ikke tupper håret med så mye hårspray at du vanskelig får gredd det ut igjen, dette sliter veldig på håret 
♦ Ikke bad med håret i klorvann eller saltvann, ha gjerne håret i en dott på hode eller bruk badehette 

♦ Ikke dra/lugg i håret, eller pirk på festene, dette sliter, og kan gjøre at hårfestene løsner fortere.
♦ Ikke sov med ditt Clip On

 

SILVER SJAMPO I HAIR EXTENSIONS:
Isblondt, og grått hår er inn denne sommeren, og for å få ditt hair extensions kaldt uten at håret blir kriselilla, eller flekkete så har frisøren noen tips:
Om du vil bruke sølvshampoen på ditt hair extensions hår: Fyll en liten bolle med vann, ta i 4-5 dråper med sølvshampoo.
Dypp håret i bollen, hold det der i 8-12 sekunder. Gjenta prosessen til ønsket resultat er oppnådd. På denne måten minsker du risikoen for at håret får et lillaskjær du ikke ønsker.
Fudge og Loreal er bestselgere av silversjampo og gjør jobben raskt, men vær forsiktig :-) 
Til slutt: Når du skal fjerne ditt Tape eller Keratin hair, bør du absolutt gå til noen som har dette som yrke.  Frisører har lang erfaring, og ikke minst riktig utstyr som gjør at ditt eget hår ikke får noe slitasje av fjerningen. Frisøren fjerner håret enkelt på under 1-2 timer. 

Tang til å fjerne keratinhair - Fra LuxusHair

 

 

 

 
  •  
  •  
 

PUBLISERT DEN 04.06.2018 - TIPS OG RÅD

HÅR + SALTVANN = ?

Hår + Saltvann = ? 

 

Hva bør du tenke på når det er sommer og sol, og du gjerne dypper både kropp og hår i sjøen? Ferskvann? Ingen problem. Saltvann derimot bør du passe håret ditt litt for, og her får du vite hvorfor, og hvordan du kan pleie håret ditt etter en dupp i havet.


Salt i håret, også da?

Rufsete saltvannshår etter bading i håret er manges favoritt når de skal style håret.  Saltvannet gir masse hold og flotte bølger, slik at håret ditt faktisk kanskje se skikkelig fint og stylet ut etter en hel dag på stranden. Det er også derfor saltvannspray har blitt en favoritt hos mange blant stylingprodukter.

Dessverre er ikke saltet spesielt bra for håret. Skadevirkning relaterer seg selvsagt til hårkvaliteten, og desto mer behandlet, slitt eller uttørket hår du har, desto viktigere er det å tenke på hva saltet gjør med håret ditt - og hvordan du kan pleie det deretter. Sol og saltvann tørker ut håret. Saltet ligger og gnisser på håret, slik at håret vil bli gradvis tørrere og slitt. Håret ditt trenger derfor ekstra behov for pleie om sommeren eller på sydenturen i vinter.

 

Tips fra frisøren:

Skyll håret så fort som mulig etter håret ditt har vært i saltvann
Hopp med fordel over shampoen, og gå rett på balsam 
Skal du bade mye i saltvann, kan du faktisk også med god virkning bade i sjøen med balsam
Om sommeren bør du gi håret ekstra pleie hver gang du vasker det, i form av en god hårkur med mye fuktighet 

Frisøren anbefaler: En kur som gir godt med proteiner og fuktighet, i tillegg til gode leave in-produkter som for eksempel hårolje

Anbefalte produkter:

 


All Soft Heavy Cream fra Redken - En fuktighetsgivende hårkur som myker opp enhver hårkvalitet


K-pak Deep-Penetrating Reconstructor  - Hårkur som reparerer og styrker håret


Redken All Soft Balsam - Samme serie som hårkuren over. Denne kan du gjerne bade med


Moroccan Argan Oil - Leave In olje som pleier og tilfører fuktighet. Denne kan du ikke bruke for mye av!

 


Aller helst, hold hodet under vann ;)
Flaks at hårdotten er inn i sommer kanskje? 

 

Hva med klorvann da? Her er det litt andre regler som gjelder, følg med videre.

 
  •  
  •  

 

PUBLISERT DEN 01.06.2018 - INSPIRASJON

FLOWERPOWER - SOMMERENS TREND

SOMMERENS TREND - FLOWERPOWER

Dette er en trend som vi alle har sett før, og nå er den tilbake - Blomstermønster kommer til å ta over garderoben din i sommer.

Blomster i alle fasonger, former og farger er en deilig trend som passer til det meste. En blomstrete skjorte kan du fint bruke under blazeren på jobb, en blomsterprintet jumpsuit er perfekt til båtturen, og en lang og luftig blomstrete kjole passer perfekt til bryllup og fest. 
Her snakker vi alt fra småblomstrede kjoler, til store blomsterprint som skaper skikkelig wow-effek
t.Sommerlig kjole med småblomstrede mønster fra BikBok


Plagg med småblomstrede mønster kan du enkelt style med matchende plagg for et trendy helhetsutrykk. Er du litt mindre vågal, gå for et plagg med mønster til et eller ensfarget antrekk. Vil du ha den skikkelige wow-effekten, kan du missmatche flere plagg med ulike forskjellige blomsterprint, eller andre kule mønstre. 
All about Flowers - Nelly - 149,- pr del


Match Your Flowers - Nelly - 299,-

Wide Jumpusuits, og slengbukser med blomster er tilbake i vinden - BikBok

Allsidig - Denne kjolen kan du bruke både på stranden og sommerfesten
Nelly - 349,-

 


Velg om du vil gå all inn med blomster hele veien, eller så kan du dempe det ned litt,
ved å bruke for eksempel en blomstrete topp til enkle jeans.
Ellos - 399,-


Gå for store statement-blomster for å virkelig vise deg frem i lengden.
Disse drømmekjolene fra BikBok i behagelige sommerlige farger er perfekt til bryllup eller fest.Vil du kun blomstre opp antrekket,
velg for eksempel et hårbånd med blomsterprint.
En enkel løsning for å sprite opp et ellers enkelt antrekk.Plukk din egen blomsterkrans, eller kjøp en fra  Gina Tricot - 79,-


Hårbånd fra LuxusHair i diverse blomsterprint
 

 

 

 

 

 
  •  
  •  

PUBLISERT DEN 31.05.2018 - TIPS OG RÅD

THE PERFECT ICEBLONDE

The Perfect Iceblonde


Kalde blondfarger. Isblond og grå er i vinden blant hårfarger - også denne sommeren. Her vil vi gi deg noen tips for hvordan du kan gjøre for å oppnå og beholde den perfekte iskalde hårfargen.

Om du er så heldig og har fått til den perfekte kalde blondfargen, så er den store frykten det beryktede gulskjæret i håret. Dette kan fort bli et resultat av solen, men også om du ikke vedlikeholder håret ditt med de riktige produktene. 

Om du vil ha en iskald, platinablond tone, bør du gjøre dette.

1. Be frisøren om en kald toning

Be frisøren om en kald toning eller "minicolour" som det også blir kalt. Etter at du har bleket, eller stripet håret, bør du altså gå over med en toning (en mild farge som oftest ikke er permanent). Denne toningen må inneholde kalde pigmenter, som gjør at gulskjæret forsvinner.
Du kan selvfølgelig prøve deg på hjemmefarge, men vi anbefaler alltid å gå til profesjonelle for å forsikre at du får det resultatet du ønsker.
Om du skulle prøve deg hjemme, er det viktig at du velger en farge som er i fargetone med ditt eget hår (evt. en halv tone mørkere), med kalde pigmenter. Eksempel på fargenummer kan være 9.21, 9.1, 10,21 o.l. Farger som 10 og 9 er platinablonde hårfarger. Når fargen ender på 1 og 2 betyr det at de består av blå/illa pigmenter som er motsatsen til de gule pigmentene man gjerne får av hjemmebleking.
Pass på at fargen du ikke velger er for kald - da kan du fort ende opp md grønnskjær. Derfor kan det være lurt å for eksempel velge en varmere, beige nyanse først, før du går over på de virkelig kalde tonene.

2. Kjøp hårprdukter med blå eller lilla pigmenter

Velg en kur, sjampo, eller balsam med blå, lilla eller grå pigmenter. Lillasjampo er gull verdt mot uønsket gulskjæret ettersom lilla nøytraliserer gult.
Det er mye jobb å vedlikeholde en kald blondfarge, slik at etter noen uker må en hente frem disse produktene for å få tilbake de kalde/grålige tonene du ønsker.
OBS: Enkelte shampoer og balsamer med blå eller lilla pigmenter har såpass mye pigmenter i seg, at de gjerne kan sette flekker / gi fra seg for mye farge i et lys/bleket hår. Bruk de derfor litt forsiktig når du toner håret med et slikt produkt første gang. En fin regel er at du starter med å ha shampoen 2 minutter i vått hår, skylder ut og vurderer resultatet. Deretter kan du prøve deg med 5 minutter, 8-10 minutter også videre. 
Skulle uhellet være ute, så finnes det renseshampoer du kan ta 5 minutter i tørt hår for å fjerne lilla/blå flekker. 

Har du blonde hair extensions som du ønsker gjøre kaldere, gjelder akkurat det samme - bare være enda litt mer forsiktig ;)


Marielle Tomine bruker Fudge Sjampo på eget hår, samt på Hair Extensions (farge #90) fra LuxusHair
Våre favoritter:

         Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo 300ml     
Fudge er favoritten til de fleste - 149,- hos Bli Vakker                                                               

  
Loreal er også en bestselger, noe mildere enn Fudge. 129,- hos Blush

 

VIDEOER
 
Montering av Clip On på kort hår:
 
 
 
Montering av LuxusHair Ponytail - By Marielle:
 
 
Montering

Bli inspirert - Hundrevis av jenter bruker #LuxusHair hver måned